Неприйняття заборони на проституцію, введеного минулого тижня владою Франції є предметом дискусій у багатьох інших європейських країнах, висловив австрійський жіночий чернечий орден «Solwodi», повідомляє Седмица.Ru.

Орден, який займається у Відні підтримкою колишніх повій і жертв торгівлі людьми, просить про фінансову підтримку, надання житла та пропозицій за освітою для жінок групи ризику.

«Заборона на проституцію поставить жінок у нелегальне становище й тим самим посилить торгівлю людьми, примус до проституції та сутенерство», - заявила глава ордена сестра Патрісія Ербер. Близько 85% повій примушують займатися проституцією. Необхідно боротися з цим примусом, заборона нічого не дасть, заявила Ербер.

Відео дня

Багато хто з повій в Австрії є приїжджими зі Східної Європи, Китаю та Нігерії. Вони проживають у країні нелегально й не мають доступу до ринку праці та права на державну підтримку. На думку представниці ордена, розвинені країни Заходу повинні допомагати відсталим регіонам, звідки йде потік жінок, у вирішенні фінансових проблем і сприяти поліпшенню якості життя. Також пропонується змінити законодавство: повії повинні бути застраховані і регулярно проходити медичне обстеження, а держава повинна встановлювати правила роботи публічних будинків та вуличної проституції.

Національні збори Франції 4 грудня схвалив в 1-му читанні закон, що класифікує проституцію як злочин, карається штрафом. Згідно з новим законом, працювати повіями можна, але користуватися їхніми послугами не можна. За перше порушення клієнт заплатить 1.5 тис. євро, якщо попадеться знову - 4 тис. євро.

Уряд планує виділити 20 млн євро на працевлаштування повій. З цих грошей буде виділятися 343 євро щомісячної допомоги . Закон повинні схвалити сенатори і Конституційний рада. Якщо це відбудеться, закон набуде чинності 1 липня.

В інших країнах Європи тривають дебати про легалізацію /заборону проституції. Зокрема, в Німеччині, що прийняла в 2002 р. один з найліберальніших законів у Європі, який легалізував проституцію, консервативні політики скаржаться, що країна перетворилася на «бордель Європи». В Австрії більшість експертів висловлюється проти абсолютної заборони на проституцію.