Патріарх Мелькітської католицької церкви Григорій III Лахам під час пленарної асамблеї Конгрегації в справах Східних церков звернувся до Святого Престолу з проханням відкрити процеси беатифікації трьох мучеників, убитих за віру сирійськими ісламістами в селищі Маалюля, повідомляє Седмица.Ru з посиланням на агентство fides.

«Троє християн, убитих у Маалюлі за відмову зректися віри - Мішель Таалаб, Антоній Таалаб і Саркіс Захем - є істинними мучениками, - сказав патріарх. - Ми готові залишатися на цій благословенній землі навіть ціною мучеництва, ціною нашої крові».

Патріарх Григорій висловив серйозну заклопотаність у зв`язку з новим вторгненням у Маалюлю загонів сирійської опозиції, що взяли в заручники 12 черниць православного монастиря св. Теклі.

Відео дня

За інформацією мелькітського патріарха, з початку громадянської війни в Сирії 9 млн людей були змушені покинути свої будинки. Більше 1.2 млн сирійців, у т. ч. 42 тис. християн, що втекли до Лівану. У цілому, за час військового конфлікту країну покинули 450 тис. християн. Близько 1200 християн, у т. ч. священики і ченці, були вбиті. Більше 60 храмів були зруйновані або пошкоджені.