«Закон про прямі гоніння на іслам поки не прийнятий, але уряд Анголи фактично вживає однозначні кроки в цьому напрямку», - стверджує El Mundo з посиланням на правозахисні рухи і мусульманські організації Африки. Журналіст Альберто Рохас повідомляє: поліція закрила 78 мечетей і «заохотила спалення ще 10». Поліція послалася на те, що в мечетей немає ліцензій. «Відкрито про«заборону ісламу говорила лише міністр культури Анголи Роза Круш», - додає автор.

За чинним законом держава в Анголі визнає тільки ті релігійні конфесії, які зібрали підписи 100 тис. віруючих і мають «представництва» як мінімум у 12 з 18 провінцій. 95% населення в Анголі - християни, мусульман всього 90 тис., йдеться в статті.

За даними газети, уряд Анголи має намір оголосити поза законом ще 194 малочисельних конфесії - наприклад, буддизм та індуїзм. «Проте ангольські мусульмани вважають, що норма створена, аби запобігти наступу мусульманської релігії, яка нестримно поширюється в субсахаріанскій Африці», - йдеться в статті.

Відео дня

В Анголі ніколи не було ворожнечі між християнами й мусульманами, але є побоювання, що поширення ісламу може розколоти суспільство, як це зараз відбувається в Нігерії і Центральноафриканській республіці, відзначає Альберто Рохас.

"InoPressa" / "El Mundo"