53-річна ірландка Пат Сторі стала першою англіканською жінкою-єпископом на Британських островах. 30 листопада відбулася її інсталяція на кафедру міста Міта і Килдер, що входить у церковну провінцію Дубліна, повідомляє Благовест-инфо.

Дружина англіканського священика Ерла Сторі і мати двох дорослих дітей, Пат Сторі служила священиком на парафії св. Августина в Лондондеррі (Північна Ірландія) з 2004 року. Її єпископську хіротонію очолив у дублінському соборі архієпископ Майкл Джексон.

Англіканська Церква Ірландії стала першою з чотирьох національних Церков Британських островів, у якій з`явилася жінка-єпископ. Церкви Шотландії та Уельсу також ухвалили рішення увести жіночий єпископат.

Відео дня

І тільки Церква Англії досі не прийняла такого рішення, хоча обговорення питання триває вже кілька років. Наприкінці листопада генеральний синод Церкви Англії схвалив принцип жіночого єпископату - тепер свою думку з даної теми повинні висловити палати єпископів, священиків і мирян. Остаточне рішення має бути ухвалене в липні 2014 року. Щоб в Церкві Англії з`явилися жінки-єпископи, необхідно, щоб у кожній з трьох палат пропозиція набрала по 2/3 голосів.