Кількість загиблих масової тисняви, що сталася в неділю у одного з храмів центрального індійського штату Мадх`я-Прадеш, склала як мінімум 115 осіб, повідомляє РИА Новости з посиланням на газету Times of India.

Раніше повідомлялося про 89 жертв. Поранено близько 100 парафіян. Серед загиблих в трагедії - велика кількість жінок і дітей.

У неділю кілька сотень тисяч людей зібралися біля розташованого поблизу міста Ратангарх храму Мандула Деві, щоб відзначити свято Дурга-Пуджа, присвяченого богині Дурге. За даними джерел місцевих ЗМІ, тиснява почалася після того як хтось пустив чутку, що міст над річкою Сінд перед храмом незабаром обрушиться.

Відео дня

У момент тисняви на мосту знаходилося близько 25 тисяч осіб. Розлючені люди звинуватили поліцейських в нездатності запобігти трагедії і почали закидати їх камінням. Шість правоохоронців були поранені. Влада штату почала розслідування обставин трагедії.

Родичам загиблих буде виплачено по 150 тисяч рупій (приблизно 2,5 тисячі доларів).

Під час релігійних свят в Індії часто трапляються тисняви, жертвами яких стають десятки і сотні людей. Так, у лютому цього року на залізничній станції в Аллахабаді в північному штаті Уттар-Прадеш сталася тиснява, яка забрала життя 36 осіб. У 2006 році під час тисняви біля храму поблизу Ратангарха, де сталася недільна трагедія, загинуло 50 людей.