Судова влада Ізраїлю прийняла безпрецедентне рішення повернути палестинським селянам землі, відібрані у них 30 років тому під будівництво єврейського поселення. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"Повернення території, яка була зайнята єврейськими поселенцями в 1978 році, - це перемога. Ми продовжимо боротися будь-якими способами за повернення всієї нашої землі, яка перебуває в руках окупантів", - цитують ЗМІ представника палестинської влади Хасана Дуглуса.

Жителі села Бурка у північній частині Західного берега річки Йордан за підтримки правозахисників, які подали позови до Вищого суду справедливості Ізраїлю, повернули собі право обробляти 180 гектарів, де до 2005 року розташовувалося єврейське поселення Хомеш. Після його демонтажу в рамках "програми розмежування" ці землі зберігали статус військової зони, закритої для доступу палестинців.

Відео дня

Палестинці та їхні союзники з числа правозахисників бачать у трагедії доказ принципової можливості повернення всіх окупованих земель Західного берега, де в 120 поселеннях проживають понад 300 тисяч ізраїльтян.

Нагадаємо, припинення будівництва єврейських поселень було однією з головних умов Палестини з нормалізації відносин з Ізраїлем.

Проте в серпні уряд Ізраїлю схвалив спорудження близько 1200 нових будинків та квартир в єврейських поселеннях на окупованих палестинських територіях.

РІА Новости