26 червня Верховний Суд США ухвалив рішення, відповідно до якого скасовується основне положення федерального закону, яке обмежувало поняття шлюбу як союз між чоловіком і жінкою,повідомляє Сatholicnews.

Рішення ухвалено п’ятьма голосами суддів проти чотирьох. Воно визнає нечинним визначення шлюбу Законом про захист шлюбу 1996 року. Таким чином, особи, які перебувають у легально зареєстрованому шлюбі з партнером тієї ж статі, отримують право на такі ж податкові пільги, допомогу в медичному забезпеченні і права на пенсію, як члени традиційних двостатевих шлюбів.

«Це трагічний день для сім’ї і нашої нації», – йдеться у заяві Конференції католицьких єпископів США, яку вони видали з цієї нагоди.

Відео дня

«Загальне добро усіх, а особливо дітей, залежить від суспільства, яке намагається захищати істину подружжя. Тепер настав час подвоїти наші зусилля у свідченні цієї істини», – пишуть американські єпископи. – «Наша культура занадто довго приймала як належне те, що підтверджують людська природа, досвід, здоровий глузд і мудрий Божий задум: різниця між чоловіком і жінкою має значення, а також має значення відмінність між мамою і татом. І хоча культурі неодноразово не вдалося підсилити інститут сім’ї, це не причина для того, щоб здаватися. Настав час підсилити шлюб, а не визначати його по-новому».

«Тепер, коли Верховний Суд видав своє рішення, із оновленим закликом ми звертаємося до усіх лідерів та людей цієї доброї нації рішуче виступити разом заради поширення та захисту єдиного визначення подружжя: один чоловік, одна жінка, на все життя», – йдеться у заяві, яку підписав глава Конференції єпископів США, кардинал Тімоті Долан.