Кафедральний собор святих Петра і Павла в місті Нант на заході Франції осквернили вночі 8 червня невідомі. Як передають місцеві ЗМІ, хулігани пошкодили внутрішнє оздоблення храму і залишили на його стінах провокаційні написи.

За словами префекта департаменту Атлантична Луара Крістіана де Лаверна, збиток був нанесений хорам і вівтарю церкви. Хулігани також спотворили статуї, одна з них була розбита. Про осквернення собору стало відомо вранці. Щоб проникнути до приміщення, зловмисники скористалися будівельними лісами, встановленими на фасаді будівлі.

Представники місцевого духовенства рішуче засудили те, що трапилося, але разом з тим закликали громадськість утриматися від поспішних висновків. "Церква не бажає підливати масла у вогонь, - сказав вікарій Нантської єпархії Бенуа Бертран. - Ми хочемо закликати всіх до спокою і відповідальності".

Відео дня

На даний момент на місці події працюють поліцейські, розпочато слідство.

Кафедральний собор святих Петра і Павла в Нанті є одним з найбільших готичних храмів Франції. Спорудження сучасної будівлі, розпочате на місці більш давньої базиліки XV століття, тривало більше 450 років і завершилося в 1891 році. Собор внесений до переліку національних історичних пам`яток.

ИТАР-ТАСС