Похорон опального олігарха Бориса Березовського, які відбулися напередодні на кладовищі Бруквуд в передмісті Лондона, пройшли за канонами розкольницької грецької церкви. Про це повідомляє Труд.

Березовського відспівували в церкві Православного Братства Святого Едуарда Мученика, священики якої знаходяться під егідою розкольницької грецької церкви, де правила відспівування менш суворі.

Близькі покійного зверталися до Великобританської і Ірландської єпархії Руської зарубіжної церкви з проханням організувати похорон за православним обрядом, але отримали відмову. Згідно з православною традицією, самогубців не можна відспівувати в храмах і ховати на кладовищах біля церков.

Відео дня

В останню путь Бориса Березовського проводили скромно. На церемонії були присутні близько 60 осіб, серед них - шестеро дітей, шестеро онуків, три дружини і близькі друзі.

Нагадаємо, тіло Бориса Березовського було виявлено 23 березня в ванній кімнаті його особняка в графстві Суррей. За первинними даними, причиною смерті могло стати повішення. Нині розслідування триває.