Національні збори (нижня палата парламенту) Франції остаточно схвалили законопроект, який дозволить одностатевим парам укладати шлюб і всиновлювати дітей, передає РІА ”Новости”.

За ухвалення законопроекту проголосував 331 депутат, проти - 225.
Раніше документ вже був схвалений верхньою палатою парламенту країни - Сенатом. Очікується, що він набуде чинності на початку літа, коли його підпише Президент Франції Франсуа Олланд і опублікують в офіційному друкованому органі країни - Journal officiel.

Легалізація одностатевих шлюбів - одна з передвиборчих обіцянок президента-соціаліста Ф.Олланда. На сьогоднішній день у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар, проте соціалісти вирішили легалізувати шлюби між гомосексуалістами і надати можливість таким сім`ям усиновляти дітей. Проти цього кроку виступали представники правої опозиції та католицька церква.

Відео дня

Таким чином, Франція стала чотирнадцятою країною, де дозволені одностатеві шлюби.
Об`єднання гомосексуалістів Парижа мають намір у вівторок зібратися неподалік мерії міста, щоб висловити засудження зростанню гомофобії серед французького населення, а також заявити про свою незгоду з тим, що новий закон не передбачає штучного запліднення для представниць одностатевих пар, які бажають завести дитину.

У свою чергу, супротивники законопроекту - рух ”Маніфестація для всіх” - не мають наміру відступати. Ті, хто не згоден з введенням закону про одностатеві шлюби, ввечері у вівторок знову пройдуть маршем кількома вулицями Парижа, що ведуть до будинку Національних зборів.