Після недавнього відкриття в італійській столиці найбільшого на європейській території буддійського храму, у Римі оголошено про початок будівництва першої в Італії і найбільшої в Європі мормонської церкви.

Крім самого храму на ділянці площею 58 тис. квадратних метрів передбачено будівництво приміщень для культурного та релігійного центру, а також бібліотеки. Проект передбачає, що комплекс на 60% буде забезпечуватися енергією з альтернативних джерел, завдяки установці сонячних панелей та інших енергозберігаючих інфраструктур, пише Newsru.

"Будівництво цього комплексу стало новим свідченням відкритості Риму - центру християнства - будь-яким релігіям та конфесіям", - зазначив мер Риму Джанні Алеманно.

Відео дня

Очікується, що споруда храму повинна завершитися в 2014 році. Всі витрати бере на себе Церква Ісуса Христа Святих останніх днів. Її адепти живуть, здебільшого в США, де існують цілі громади.

Мормонізм - узагальнена назва релігійної культури, що виникла в результаті поширення та розвитку Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, створеної в США в першій половині XIX століття американським проповідником Джозефом Смітом. Число прихильників даної релігії по всьому світу складає близько 14 млн осіб, понад 6 млн з них проживають у США.