Посол Саудівської Аравії в Італії Салех Мухаммед аль-Гамді передав 17 квітня в Ватикані Папі Римському Франциску лист від короля Саудівської Аравії Абдалли бін Абдель Азіза, повідомляє інтернет-портал "Нахарнет".

Як відзначає видання, ця зустріч стала першим контактом між новим Папою і представником саудівського королівства, яке не має дипломатичних відносин з Ватиканом. Про зміст листа нічого не повідомляється.

Близько місяця тому Папа Франциск заявив про необхідність діалогу між християнами і мусульманами, підтвердивши тим самим намір продовжити курс свого попередника Бенедикта XVI, що було доброзичливо зустріте в ісламському світі. У 2007 році король Абдалла бін Абдель Азіз здійснив історичний візит до Ватикану, де провів переговори з Бенедиктом XVI. І хоча ці переговори не привели до встановлення дипвідносин, вони виявили згоду сторін розпочати діалог з метою поліпшення взаєморозуміння між двома конфесіями.

Відео дня

З ініціативи саудівського монарха у Відні в листопаді 2012 року був відкритий Міжнародний центр міжрелігійного та міжкультурного діалогу. Ватикан дав згоду брати участь у роботі центру в якості "засновника-спостерігача". Виступаючи у Відні, представник Ватикану о. Гіхот сказав, що католицька церква готова до діалогу з усіма, хто виступає за добрі відносини між релігіями та культурами, щоб досягти кращого взаєморозуміння й зміцнити співпрацю для подолання конфліктів і мирного співіснування народів.

РИА Новости