Із залу засідань Вищого земельного суду в Мюнхені видалили Хрест. Тепер у залі не залишилося жодного християнського символу, - повідомляє Седмиця.

Заступник голови фракції ХДС Юлія Клекнер піддала критиці це рішення як «абсолютно непотрібне». «Учасник процесу має право вимагати видалення Хреста із залу суду. Але чому ми повинні у відповідь на подібні вимоги знімати Хрест?, - заявила Клекнер. - Хрест є символом нашої культури. Освічене християнство і християнський погляд на людину лежать в основі нашої конституції ».

Прес-секретар Баварського міністерства юстиції у відповідь заявив: «Ця справа стосується тільки Вищого земельного суду». Хрест видалили з суду напередодні відкриття тут 17 квітня процесу у справі членів неонацистського угруповання «Націонал-соціалістичне підпілля» (NSU), 8 з 10 жертв якої мали турецьке походження. Крім того, за кілька тижнів до початку судового процесу в Німеччині розгорівся скандал, оскільки з 50 місць, відведених для журналістів, представники турецьких ЗМІ не отримали жодного.Також незадовго до початку судового адвокати головної обвинуваченої Беати Цшепе скаржилися в Вищий земельний суд Мюнхена з приводу дискримінації. Згідно з розпорядженням судді Манфреда Гетцля, перед кожним входом у зал засідань суду адвокатів піддавали обшуку, з тим щоб запобігти перенесення ними вибухових речовин або інших небезпечних предметів. Інших учасників процесу дане правило не стосувалося. Дані факти викликали великий резонанс в ЗМІ, і Федеральний конституційний суд у Карлсруе дозволив бути присутнім під час судових розглядів у мюнхенському суді журналістам з турецьких видань. А заодно про всяк випадок вирішили прибрати з зали суду Хрест.

Відео дня