Французький Сенат у п`ятницю прийняв закон, що дозволяє одностатевим парам реєструвати шлюб та всиновлювати дітей. Сьогодні у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар Сьогодні у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар Очікується, що закон набуде чинності на початку літа, проте його розгляд ще відбудеться у Національних зборах країни (нижній палаті парламенту).

Він також повинен бути підписаний президентом країни Франсуа Олландом і опублікований офіційним друкованим органом країни Journal officiel, повідомляє РІА Новости. У свою чергу, організація противників одностатевих шлюбів не має наміру так просто відмовлятися від спроб вплинути на ухвалення законопроекту. Об`єднання "Маніфестація для всіх" вже неодноразово проводило масштабні акції протесту, участь у яких брали, за різними підрахунками, від 300 тисяч до 1,4 мільйона осіб. Проведення наступної акції заплановано на 26 травня.

Легалізація одностатевих шлюбів - одна з передвиборних обіцянок президента-соціаліста Франсуа Олланд. Сьогодні у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар, однак соціалісти вирішили легалізувати шлюби між гомосексуалістами і надати можливість таким сім`ям всиновлювати дітей. Проти цього кроку виступали представники правої опозиції і католицька церква.
 

Відео дня