Фірма Metsa Tissue намагалася донести послання любові, але випадково включила рядки з Євангелія від Матвія і 1-го послання до Коринтян, помістивши їх на... туалетний папір, який продавали в Норвегії, Данії і Швеції.

Після протестів деяких лідерів норвезьких Церков фінський виробник туалетного паперу видалив цитати з Біблії, в т. ч. слова Ісуса, які були випадково поміщені на рулони, - повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю.

Ця фірма відібрала цитати з Фейсбуку, включаючи один вислів Ісуса: «Де ваш скарб, там буде і ваше серце».

Відео дня

Прикра помилка була усвідомлена тільки після отримання відповідної реакції.

«Люди люблять читати маленькі радісні цитати, сидячи на унітазі, - сказала Христина фон Трампа, представник Metsa Tissue. - Переважна більшість відгуків були позитивними. Нашим наміром було нести любов і радість, а не релігійні послання».

Лайла Ріксаасен Дав, єпископ Тунсберґа в переважно протестантській Норвегії, була незадоволена. «Це - поганий смак, що, до того ж, показує відсутність поваги», - сказала вона релігійному виданню Vaart Land.

Компанія, на продукції якої в Скандинавії регулярно з`являються веселі цитати, вірші або філософські вислови, повідомила, що буде продовжувати цю "лінію виробництва", але з більш суворою перевіркою.