У зв`язку з наближенням католицького Різдва у соціальних мережах ходить листівка, на якій в традиційний біблійний сюжет вплелися мотиви палестино-ізраїльського конфлікту, а саме – тема окупації палестинських земель, повідомляє Louise Blouin Media.

На листівці, автором якої, ймовірно, є відомий британський художник Бенксі (Banksy), що працює в стилі стріт-арту, зображені Йосип і Марія, котрі йдуть у Вифлеєм і зупинилися перед поцяткованою графіті «стіною апартеїду», побудованою «Ізраїлем» на Західному березі.

Відео дня

Ліворуч від них – пастух пасе своїх овець, а вдалині над містом, відгородженим бетонним парканом, що простягнувся в обидві сторони за межі картини, сяє дороговказ, що знаменує народження Ісуса.

Популярний художник, особистість якого до цих пір невідома, став знаменитим завдяки своєму настінному живопису переважно гостросоціального змісту, звертається до теми близькосхідного конфлікту не вперше.

У 2005 році під час поїздки в Палестину він намалював дев`ять фресок прямо на розділовій стіні, дві з них зараз виставляються в галереї Art Miami, але жодна не ввійшла в серію різдвяних листівок.