У Флориді в початковій школі Коттондейла на Різдво завжди ставили вертеп - зображення сцени Різдва Христового, з Марією, Йосипом і немовлям Ісусом. Однак у цьому році замість вертепу - Санта-Клаус і сніговик.

Директор школи Бренда Джонс сказала, що така ініціатива Департаменту освіти, який посилається на те, що церква відділена від держави.

В окружному шкільному управлінні відмовилися від коментарів, однак колишній член цього управління Бетті Дюфі сказала, що навряд чи школа могла тут щось вдіяти: «Їм погрожують подати в суд на шкільне управління, а це загрожує дуже великими витратами та майже неминучим програшем справи».

Відео дня

Ідеологія мультикультурності і войовничого секуляризму, надзвичайно впливова на Заході, прагне повністю підпорядкувати собі громадське життя. Одна з перешкод на її шляху - християнські свята, особливо найголовніше (для західного християнства) і найулюбленіше з них - Різдво. Тому на Заході вже котрий рік йде "війна з Різдвом": заборони виконувати на святкових урочистостях традиційні різдвяні гімни, виставляти вертепи, зображати християнську символіку на листівках і т.п. Навіть від самого слова «Різдво» намагаються по можливості позбутися, оскільки по-англійськи воно походить від слова «Христос» (Christmas - від Christ), замінюючи його просто словом «свято» або словосполученням «Зимові свята».

Regions.ru