Слова «наречений» і «наречена», так само як «чоловік» і «жінка» скоро підуть у небуття, так як влада американського штату Вашингтон має намір відмовитися від їх вживання у свідоцтві про шлюбі та у свідоцтві про розлучення.

   В інтерв`ю виданню Fоx News глава соціального департаменту штату Вашингтон Том Черч повідомив, що вони мають намір замінити ці слова на більш нейтральні в сенсі статевої приналежності.

   Чиновник повідомив, що ці наміри стали результатом прийняття 13 лютого 2012 року та його повторним прийняттям на референдумі 6 листопада 2012 закону про «одностатеві шлюби». У зв`язку з цим, сказав глава соціального департаменту, необхідні заходи по внесенню змін до свідоцтва про шлюб будуть прийняті в стислі терміни. Слова «наречений» і «наречена» можуть бути замінені на слова «чоловік А» і «чоловік Б», або «особа А» і «особа Б».

Відео дня

   «Символічно, що прийняття закону про одностатеві шлюби вносить такі радикальні зміни в діючі закони. Доведеться відмовитися від прийнятої концепції «наречений-наречена», «чоловік-дружина», принаймні, з точки зору закону», - заявив радник по сімейним відносинам Петер Шпріг.

   Він припустив, що гетеросексуальні пари можуть просто закреслити нову назву в свідченнях та вписати стару.

Katolik.ru