Фермер з округу Індіана (штат Пенсільванія) заповів місцевій церкві більше 2,6 мільйона доларів США, повідомила газета Pittsburgh Tribune-Review.

   У Хопвельскій об`єднаній методистській церкві всього 80 прихожан.

   Фермер Джон Фергюсон помер 31 січня 2007 року в віці 71 року. У наступний період його заповіт проходив процедуру офіційного затвердження в суді.

Відео дня

   Фергюсон, у якого була земельна ділянка площею в сто гектарів в районі Беррелл, відокремлено жив у трейлері і користувався старим сільськогосподарським обладнанням. Хоча деякі парафіяни Хопвельской церкви знали про його намір заповісти стан церкві, ніхто не здогадувався, що фермер був багатий.

   Спадщина Фергюсона включає акції та облігації, приватне майно та сімейну ферму, а також дохід від приблизно 50 нафтогазових родовищ по всій країні. Примножити спадок, отриманий від матері, фермер зумів завдяки грамотним інвестиціям. За вирахуванням витрат та податків, церква отримала майже 2,2 мільйона доларів.

   У парафії Хопвельской церкви створено раду Фонду Джона Фергюсона, яка буде щорічно виділяти від 75 до 100 тисяч доларів на різні проекти. За словами пастора Джейсона Маккуїна, гроші виділятимуться виключно з одержуваних від стану Фергюсона доходів.

СВІТ24