Знаменитий Страсбурзький різдвяний ярмарок відкрився 24 листопада в столиці Ельзасу. На найближчі п`ять тижнів це старовинне місто, розташоване на кордоні Франції та Німеччини, стане "різдвяною столицею Європи", перетворившись в одну велику казкову декорацію до головного зимового свята християнського світу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

   В дні ярмарку, який проводиться вже в 442-й раз, на площах Страсбурга відкриваються сотні невеликих шале - ошатно прикрашених дерев`яних будиночків; в них йде торгівля місцевими сувенірами, ремісничими виробами, ялинковими іграшками та іншим святковим начинням.

   Щороку одна із зарубіжних країн бере участь у Страсбурзькому ярмарку на правах почесного гостя. Цього разу в такій якості запрошена Грузія. На площі Гутенберга, розташованій поруч із знаменитим кафедральним собором міста, розташувалося "Грузинське село".

Відео дня

   Традиція проведення святкових базарів у переддень Різдва в західноєвропейських країнах налічує не одне століття. Ярмарок у Страсбурзі проводиться безперервно з 1570 року і давно заслужив загальне визнання своєю самобутністю. У цьому році він буде відкритий до 31 грудня.