На головній туристичній вулиці нью-йоркського Манхеттена - П`ятій авеню - в п`ятницю відбувся 110-й щорічний парад Санта-Клаусів, в якому взяли участь більше сотні людей у костюмах "зимового чарівника". Цією традицією, яка зародилася в 1902 році, в Нью-Йорку відзначають початок щорічної благодійної акції для малозабезпечених жителів найбільшого мегаполісу США, повідомляє ИТАР-ТАСС.

   Акцію організовує асоціація "Добровольці Америки", яка пропонує всім охочим явити справжнє диво тисячам нужденних, які проживають в місті. Санти протягом декількох тижнів будуть патрулювати міські вулиці, збираючи пожертви, а також розважаючи нью-йоркців та туристів. Зібрані гроші підуть на придбання талонів на їжу, які будуть роздаватися малозабезпеченим сім`ям та бездомним Нью-Йорка.

   Кожен Санта тримає у руці дзвіночок і заразливо сміється фірмовим сміхом. "Щоб зобразити сміх Санта-Клауса потрібно багато тренуватися і тоді його знамените" Хоу-хоу-хоу "вийде на славу", - повідомив один з учасників акції, який представився Декстером. Він додав, що "попереду Різдво і потрібно добре попрацювати, щоб зібрати якомога більше пожертвувань, щоб зробити знедолених людей трохи щасливішими в це світле свято Різдва Христового".

Відео дня