Єпископ Мілешевський Філарет вимагає від Об`єднання сербських банків виплати компенсації у розмірі 155 млн. динарів (300 тис. євро) за те, що вони без його дозволу копіювали на своїх банківських картах відому фреску «Білий Ангел» з монастиря Мілешево.
Владика Філарет продовжує вести судову тяганину незважаючи на те, що банки в 1998 р. отримували дозвіл Синоду Сербської Православної Церкви на використання образу «Білого Ангела», а в 2000 р. схвалення Міністерства культури Сербії. Тоді питання про будь-яку компенсацію за використання не порушувалося, оскільки Мілешевський монастир вважається культурним надбанням національного значення.
Але починаючи з 2004 р. владика Філарет стверджує, що тільки він, єпархіальний архієрей, міг дати подібний дозвіл - а не міністерство або Синод.
Правовий комітет Об`єднання сербських банків прийняв рішення відмовитися від використання голографічного лику «Білого Ангела» на картах і поступово вилучити вже випущені з цим зображенням карти з обігу.
У грудні 2011 р. суд зобов`язав Комерційний банк, одного з членів Об`єднання банків, виплатити єпархії 1,2 млн. динарів за використання лику, але з тих пір банк намагається оскаржити це рішення.
Протягом всього часу суперечки Синод Сербської Церкви неодноразово закликав єпископа Філарета відмовитися від будь-яких претензій і припинити тяганину.
Седмиця.