Ізраїль повідомив Єгипту, що якщо до вівторка палестинські бойовики не припинять обстріл ізраїльської території, то військова операція може бути розширена, - передає Російська служба Бі-бі-сі.
Міністр фінансів Ізраїлю Юваль Стейніц сказав, що рішення буде прийнято протягом найближчих годин, а не днів. За його словами, вибір стоїть перед затишшям або ескалацією конфлікту. Якщо палестинці припинять вогонь, а також імпорт зброї, то Ізраїль погодиться на припинення вогню. В іншому випадку існує реальна можливість того, що Ізраїль задіє сухопутні війська.

Тим часом Ізраїль продовжує завдавати ударів по об`єктах в секторі Газа. У результаті в понеділок загинули 10 палестинців. З початку конфлікту шість днів тому загинули 87 палестинців. Представники армії Ізраїлю заявляють, що в ніч з неділі на понеділок були вражені "як мінімум 80 терористичних об`єктів", у тому числі і штаб-квартира поліції Хамас. У загальній сукупності Ізраїль вже завдав 1350 ударів по сектору Газа.

За словами ізраїльських військових, за ніч з Гази не було запущено жодної ракети, але в понеділок вранці в Ізраїлі вибухнули дві палестинські ракети. До кордону з сектором Газа підтягуються ізраїльські війська і бронетехніка

Відео дня

Неділя стало найкривавішим днем ​​з моменту загострення протистояння. У неділю ізраїльська ракета повністю зруйнувала триповерховий житловий будинок, що належав поліцейському Мохаммеду Далу. В результаті загинули 9 членів його сім`ї.

Будинок Далу, вочевидь, було зруйновано помилково. В інтерв`ю ізраїльському телебаченню представник ізраїльської армії Йоав Мордехай сказав, що метою удару був Йехія Рабія, глава загону ХАМАС, відповідального за запуск ракет.