Адміністрація головного собору Мілана оголосила, що шукає філантропів, готових стати "прийомними батьками" для його 135 горгулій (міфічних зловісних птахів), використовуваних в готичній архітектурі в якості водостоків. Таким чином вона сподівається зібрати кошти на його реставрацію, повідомляє Бі-Бі-Сі.

   Пропонується висікти імена донорів, які пожертвують на модернізацію собору 100 000 євро, під фігурами горгулій.

   Кампанія зі збору коштів була розпочата у зв`язку зі скороченням видатків на культуру в бюджеті Італії.

Відео дня

   Адміністрація собору заявила, що прагне "змусити міланців та мешканців інших міст світу відчути причетність до долі собору, який є безцінним скарбом, що належить всьому людству". На його реставрацію вони планують зібрати 25 млн євро.

   Міланський собор є четвертим за величиною в світі. Його будівництво тривало 600 років. Почалося воно в 1386 році, а завершено було імператором Наполеоном, який заявив, що заплатить за його фасад.

   Жорсткі заходи економії в Італії негативно позначилися на культурній спадщині країни. Багато всесвітньо відомих музеїв знаходяться в жалюгідному стані і продовжують руйнуватися.

   За останні три роки урядові асигнування на культуру, які і без того складали незначну частку в бюджеті країни, були урізані ще на третину.