31-річна Рейчел Еванс протягом року «називала чоловіка «паном» (посл. до ефесян), відмовлялася від сексу, шила собі простий одяг (1 Послання Петра), під час місячних - «нечистоти» - спала на самоті в наметі в саду (Кн. Левит, 15, 19 і далі). Вона мовчала в церкві і під час молитви покривала голову хусткою. Протягом року вона жила так, як жінкам наказує Біблія», - пише Торстен Шредер в матеріалі для Financial Times Deutschland. Деякі правила, за її словами, протрималися недовго: так, називати чоловіка «паном» через тиждень стало смішно. Проте решти вона дотримувалася рівно рік, а в кінці жовтня опублікувала книгу «Рік біблійної жіночності» (A year of biblical womanhood).
       Еванс живе в «біблійному поясі» Америки, і в якийсь момент, за її словами, їй набридло, що багато хто посилається на Біблію, кажучи про те, що жінки не повинні займати важливих церковних постів або робити кар`єру. «Кожен вибирає ті правила, які йому подобаються. Мені хотілося поставити під сумнів цю практику », - говорить вона.
       Одночасно, пише видання, Еванс продемонструвала, що іноді наслідки тлумачення Біблії бувають абсурдні. Так, наприклад, за висловом з Книги притчей «Чоловік її знаний при брамах, як сидить він із старшими краю» Еванс, вихваляючи чоловіка, намалювала плакат з написом «Ден чудовий!» і встала біля в`їзду в місто.
       Деякі християнські консерватори обурилися, що вона ставить під сумнів істину Писання і насміхається над ним, пише автор. Однак Еванс запевняє, що в жодному разі не переслідувала такої мети. Сама вона визначає себе як протестантка і вважається однією з впливових консервативних публіцисток: її блог читають до 100 тис. осіб на місяць.
Статус