Лама з монастиря Гьяндрек під Кайласом, відомий як Оракул Шамбали, зробив заяву для NASA. У своєму посланні він розповів, що 21 грудня 2012 року Земля разом із сонячною системою пройде через галактичну "нульову смугу", повідомляє "Total.Kz" з посиланням на "Earth-chronicles.Ru".
За словами тибетського лами, практично на всій Землі, близько 10 ранку за московським часом 21.12.2012 настане повна темрява і тиша. Не буде світла, електрики, зв`язку і звуків.
Земля в цей момент буде проходити через галактичну "нульову смугу". "Це стан простору, де гаситься і не може поширюватися ніяка енергія, де відсутні електромагнітні поля у всіх об`єктів. Лякатися і хвилюватися не треба", - попередив лама.
Темрява буде супроводжуватися космічними спалахами, ілюзорними спалахами світла і триватиме приблизно три-чотири дні. Потім світло сонця знову з`явиться.
"Тварини Землі заздалегідь відчують прихід "космічної темряви" і заховаються в нори, - говорить чернець. - Люди в містах не відчують, тому будуть жертви божевілля. Може загинути 10% населення Землі".
Оракул Шамбали розписав і практичні рекомендації для землян:
1. Вам потрібно заздалегідь підготуватися до цієї зміни циклів, доробити всі справи 2012 року, не зав`язувати нових, віддати борги.
2. 20.12.2012 узяти своїх дітей, всі документи, готівкові гроші і виїхати з міст на природу. Підготувати запас продуктів на 2 місяці, оскільки електромережі будуть відновлюватися довго.
3. Треба мати в будинку запас води, дров для опалення та свічок для освітлення. Потрібно мати в будинку піч, оскільки електрика з 21.12.2012 перестане текти дротами.
4. Зв`язок і телебачення вимкнуться. Протягом "днів темряви" слід завісити вікна темним, не дивитися в них, не вірити своїм очам і вухам, не виходити на вулицю. Якщо з`явиться необхідність вийти, далеко йти не можна - можна загубитися, оскільки не буде видно навіть власної руки.
5. Після появи світла не поспішайте повертатися в міста, краще до весни пожити на природі.
Повний вихід Землі з "нульової смуги", на думку тибетського лами, очікується приблизно 7 лютого 2013 року. Відбудеться часткове відновлення електропостачання, транспортного сполучення. До кінця березня світ відновиться повністю.
Кінець світу кардинально змінить світогляд людей, вважає Оракул Шамбали. Він стане більш духовним. У розвинених країнах і країнах, що розвиваються, розквітнуть різноманітні науково-духовні вчення, системи розвитку здоров`я та особистості. "Це буде найважливішим поштовхом до прогресу людства на довгі часи", - підсумовує чернець.