За перші місяці цього року в Нігерії в результаті актів насильства загинули 628 християн, повідомляє міжнародна католицька благодійна організація «Допомога Церкві в біді».

Відповідальний за підтримку християн в Нігерії Ернст Загемюллер стверджує, що єдина «філософія», якою керуються нігерійські салафітські угруповання, що тероризують християн, - «вбивати християн».

За його інформацією, теракти на Великдень в Кадуні, Джосі та інших містах, де вибухали розташовані поблизу церков автомобілі, начинені вибухівкою, забрали життя понад 60 людей, десятки отримали поранення. З початку цього року кілька християнських храмів в Нігерії були зруйновані. Е.Загемюллер вказує, що виконавцем всіх цих насильницьких дій є екстремісти терористичної організації «Боко Харам», південного «філії» «Аль-Каїди» і «Хезболли».

Відео дня

Лідери «Боко Харам» сповідують ідеї радикального салафізму. Підготовку терористи проходять в таборах, розташованих на території Пакистану, Малі, Чаду. «Боко Харам» легко знаходить прихильників в Нігерії, де панують корупція, убогість і безробіття.

Починаючи будівництво ісламістського держави за прикладом афганського Талібану, «Боко Харам» планує «звільнити» Північну Нігерію від християн. За заявами її нинішнього лідера імама Абубакар Шека, ті, хто не поїдуть самі, будуть убиті.

Терор спрямований не тільки проти християн, а й проти помірних мусульман і їхніх духовних наставників, політиків, які прагнуть миру, журналістів, поліцейських і армійських офіцерів, які не поділяють позиції екстремістів. Тільки цього року вони розстріляли близько 340 солдатів.

Седмиця.