У новозеландському Крайстчерчі побудують картонний собор у формі літери "А" замість зруйнованого під час землетрусу в лютому 2011 року. Про це, як повідомляє The New Zealend Herald, оголосили 16 квітня представники англіканської церкви .

Проект тимчасового собору, зазначає The Guardian, безкоштовно розробив японський архітектор Сігеру БАН, що спеціалізується на будівництві будинків у містах, зруйнованих у результаті стихійних лих.

Собор буде розташовуватися на площі Латімер, поруч з Соборною площею, на якій знаходилася знесена після землетрусу церква Святого Іоанна.

Відео дня

У споруді, крім паперу та картону, будуть використані дерев`яні балки та конструкційна сталь. Будівля, за словами архітектора, буде водонепроникною, надійною та стійкою до вогню.

Новий собор, який буде здатний вмістити до 700 осіб, почнуть зводити протягом двох місяців, а закінчений він буде, як очікується, до кінця 2012 року. Загальна вартість будівництва складе 5,3 мільйона доларів.

Собор повинен прослужити 20-30 років. Представники англіканський церкви вважають, що він "дасть надію" жителям Крайстчерча та приверне до міста туристів.

Землетрус в Новій Зеландії стався 22 лютого 2011 року. Його жертвами стали майже 200 людей. Багато будівель, в тому числі побудований в XIX столітті англіканський собор Церкви Христової, що був однією з головних визначних пам`яток міста, були зруйновані.

Лента.Ру