З прилавків магазинів казахського міста Шім`ї вилучається горілка з написом "Аллах".

"Горілка" Байтерек "поширюється по всій Республіці Казахстан. Однак блюзнірство, що виразилося в нанесенні слів "Сили Аллаха вистачить на всіх" на алкогольної продукції, виявлено в місті Шім`ї", - йдеться в повідомленні, яке напередодні з посиланням на інформаційний центр ВКО розповсюдило агентство Tengrinews.kz. Як зазначається в цій інформації, даний вид спиртного напою Актюбінської виробництва випущений у двох варіаціях: із золотистою і сріблястою пробкою. Саме на пляшці зі сріблястою пробкою житель Семея прочитав напис релігійного характеру.

Як з`ясувалося, горілку в Шім`ї постачає ТзОВ "Деніджо", закуповує продукцію у Актюбінської фірми "Геом". В даний час постачальники вилучають горілку з полиць міських магазинів. Керівництво ТзОВ "Деніджо" заявило, що запасів цієї продукції на складах компанії вже немає.

Відео дня

Тим часом, поява горілки з релігійною написом викликало обурення у жителів Казахстану. В Актобі кілька десятків віруючих вийшли на мітинг з вимогою закрити компанію-виробника скандальної продукції. Крім того, мусульманське духовенство країни зажадало припинення продажу і випуску цієї горілки.

Компанія "Геом" вибачилася за те, що трапилося. За словами керівника фірми, дизайн етикетки горілки розробляли в іншій організації та розробники сплутали слово "Аллах", виконане арабською в`яззю, з казахським орнаментом.

NEWSru.