Церкви Старого Світу намагаються переконати Європейський Союз в необхідності захисту релігійної свободи. У Брюсселі з цього питання відбулася зустріч представників різних християнських конфесій, представлених в COMECE і KEK з делегацією влади ЄС.

Питання про порушення основних прав людини були розглянуті в трьох напрямках. Перш за все, за межами Союзу. За пропозицією європейських церков, Брюссель повинен розробити чіткі визначення та ефективні методи, які дозволять вимагати поваги до основоположних прав людини в країнах, з якими Європа співпрацює або їм допомагає. Також особливої уваги потребує ситуація в країнах, які прагнуть до членства в Європейському Союзі. Найбільшою з них є Туреччина. У цьому випадку Брюссель повинен провести детальне дослідження, наскільки там дотримуються всіх стандартів ЄС.

В ході зустрічі в Брюсселі говорилося також про ситуацію в країнах ЄС. Адже і там іноді порушується свобода віросповідання. Це особливо видно з вкрай індивідуалістичного тлумачення прав громадян, яке не враховує соціального та інституційного аспекту релігії. Церкви Старого континенту домагаються, щоб релігійна свобода була під постійним контролем інститутів ЄС.

Відео дня

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ