Мер селища Фальчано дель Массіко на півдні Італії заборонив місцевим жителям помирати, повідомляє La Stampa.

"Місцевим жителям, так само як і гостям села, заборонено залишати межі земного життя, щоб вирушити на той світ", - йдеться в постанові мера Джуліо Чезаре Фави, яке вступило в силу 5 березня.

Причиною такого рішення стала відсутність у Фальчано дель Массіко кладовища. До недавніх пір жителі села користувалися землями сусіднього містечка Карінола, від якого Фальчано відокремилося в 1964 році.

Відео дня

Протягом довгого часу кладовище Каріноли (до 1964 року колишнє загальним) планувалася збільшити, щоб його частина відійшла Фальчано. Однак оскільки жодних ініціатив збоку Каріноли не було, Фава вирішив розібратися з проблемою інакше, повідомляє видання.

"Моя постанова - провокація. Але ситуація вже досягла піку. Що кажуть люди? У них це викликало справжній народний гнів. Місцеві жителі вже зібрали тисячу підписів, а деякі землевласники запропонували мені свої ділянки", - коментує Фава своє рішення. Разом з тим Il Messagero наводить слова мера про те, що жителі Фальчано були раді його постанові.

З 5 березня два літніх жителя села не послухалися мера і померли.

Надалі Фава планує разом з інженерами обрати найбільш підходящу для кладовища землю, а разом з адвокатами вирішити юридичні питання, що залишилися не вирішеними з владою Каріноли.

Мером Фальчано дель Массіко, в якому проживає 3700 людей, Фава став в 2007 році.
 Lenta.ru