Екс-президент Німеччини Крістіан Вульф перебуває в монастирі після своєї недавньої відставки, він виснажений і у нього можливий нервовий зрив, повідомляє Spiegel, за версією якого, в монастирі Вульф може проходити медичне обстеження.

Як пише Spiegel, «гостра критика через кредити, відпусток та можливих хабарів подіяли на Вульфа гірше, ніж будь-хто міг очікувати». Під час недавнього військового параду Вульф виглядав виснаженим. Після відставки екс-президент поїхав до монастиря, і невідомо, скільки ще часу він там проведе, повідомляють джерела Bild am Sonntag в політичних колах Німеччини. Назва монастиря, де знаходиться Вульф, не розкривається.

За відомостями німецьких ЗМІ, що Вульф в монастирі може також проходити медичне обстеження. Як нагадує Spiegel, незадовго до відставки він скаржився на кольки в нирках і проходив обстеження в одній з лікарень.

Відео дня

Відомо, що Вульф є переконаним католиком. У 2007 році, ще будучи прем`єр-міністром Нижньої Саксонії, Вульф домігся аудієнції з Папою Римським Бенедиктом XVI.

В середині лютого Вульф подав у відставку з поста президента Німеччини в результаті цілого ряду скандалів, пов`язаних з його ім`ям.

Скандал навколо президента Німеччини почався в січні, коли німецькі та міжнародні організації журналістів виступили з критикою на його адресу. Тоді повідомлялося, що Вульф за допомогою тиску на журналістів Bild і Welt намагався запобігти небажаним для нього публікаціям.

Пізніше Bild опублікувала новий компромат на президента Німеччини. За твердженням газети, Вульф відпочивав за чужий рахунок на елітному курорті. Як підкреслювало видання, канікули Вульфа з 31 жовтня по 3 листопада 2007 року міг оплатити його багатий друг.

Газета.Ru