6 березня 2012 в Синодальному будинку в Нью-Йорку під головуванням Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона відбулося чергове засідання Архієрейського синоду РПЦЗ.

Митрополит Іларіон повідомив про свою зустріч зі Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, що відбулася 2 лютого в синодальній резиденції Його Святості в Даниловому монастирі в Москві. В ході зустрічі обговорювалися питання, пов`язані з майбутнім святкуванням п`ятиріччя підписання Акту про канонічне спілкування.

Святкування ювілею пройде в травні 2012 року. На урочистості до Росії буде направлена офіційна делегація РПЦЗ на чолі з її Першоієрархом. До складу делегації увійшли члени робочої групи, створеної для обговорення питань зміцнення церковної єдності.

Відео дня

Загальноцерковні урочистості за кордоном відбудуться в Лондоні і будуть приурочені до наради архіпастирів Руської Православної Церкви, що несуть своє служіння в розсіянні.

Владика Іларіон також повідомив про рішення французького суду, який визнав недавно статут і склад Асоціації Архангело-Михайлівської церкви в Каннах станом на 2006 рік. Храм знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні голови Архієрейського Синоду. Першоієрарх Руської Зарубіжної Церкви призначив єпископа Варнаву (Прокоф`єва) настоятелем цього храму.

Архієпископ Берлінсько-Німецький Марк виступив з повідомленням про прославлення у лику місцевошанованих святих новомученика Олександра (Шмореля), що відбулося 5 лютого в Мюнхені, а також про стан справ в Місії РЗЦ в Єрусалимі.

Наступне засідання Архієрейського синоду пройде 12 червня.

Патриархия.ru