Россія у своїй політиці має враховувати інтереси та потреби всіх громадян, незалежно від їх ставлення до результатів минулих президентських виборів, зазначають в Руській Православній Церкві. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Вибори відбулися, президент обраний. Що стосується заяв окремих політичних діячів про «тисячі порушень» в ході електорального процесу - всі вони повинні розглядатися в правовому полі. Але це ніяк не скасовує факту того, що вибори відбулись», - заявив в понеділок голова Синодального інформаційного відділу Володимир ЛЕГОЙДА.

Водночас, за його словами, для обраного президента, «який отримав настільки переконливу підтримку з боку громадян, тепер важливо проводити таку політику, щоб і інші люди побачили в ньому свого президента». За словами представника Руської Православної Церкви, потрібно пам`ятати, що «і переконлива перемога на виборах, і підтримка більшості автоматично не гарантує, що незгодні і незадоволені раптом змінять свою точку зору».

Відео дня

Одним з найближчих завдань обраного президента, за словами В.ЛЕГОЙДИ, стане завоювання довіри тих, хто голосував за інших кандидатів. Судячи з перших заяв В.ПУТІНА, вважає В.ЛЕГОЙДА, це завдання ним усвідомлено, а, значить, і цілком може бути вирішено.

На його думку, ключовим на даний момент стане питання, якими будуть подальші дії - як влади, так і суспільства.

«Очевидно, що за останні місяці відбулося чимало важливих подій. Минулі мітинги - і проти існуючої системи, і за новообрану владу - говорять про бажання людей активно висловлювати свою позицію і бути почутими.

Головне - які уроки всі ми з цього матимемо. Багато хто говорить про «дорослішання» громадянського суспільства. Чи так це - буде зрозуміло і з реакції на результати виборів. Сподіваюся, вона буде адекватною і дозволить нашій країні мирно й успішно розвиватися, гарантуючи громадянам гідне життя», - сказав В.ЛЕГОЙДА.

Також представник Московського патріархату привітав усіх кандидатів на пост президента Росії з їх участю у минулих виборах. За словами В.Легойди, Церква завжди благословляє віруючих активно брати участь у виборах, а Святіший Патріарх зазвичай голосує одним з перших, відразу після відкриття виборчих дільниць.