Рік УОРРЕН, пастор мега-"церкви" «Седдлбек» в Лейк-Форест, штат Каліфорнія, бере участь у проекті «Шлях Царя», мета якого - зблизити протестантів з мусульманами. На його думку, мечеті й молитовні будинки протестантів об`єднує той факт, що вони поклоняються одному Богу.

Піком "побудови моста" між протестантством і ісламом став різдвяний вечір, на якому пастор «церкви» Седдлбек Авраам МУЛЕНБЕРГ і доглядач мечеті в Лос-Анджелесі Джихад ТЮРК переконували присутніх (мусульман і євангельських «християн») у тому, що "Шлях Царя" покладе кінець "1400-річної історії непорозуміння й ворожнечі між послідовниками Мухаммада і Христа".

Обидва проповідника представили документ, в якому зазначені "точки дотику" між ісламом і християнством. У ньому стверджується, що християни і мусульмани вірять в одного Бога й дотримуються двох найголовніших заповідей: "возлюби Бога" та "возлюби ближнього". Також у ньому представлені три мети: зав`язування більш тісних знайомств (між мусульманами та християнами), боротьба за мир і спільна участь у соціальних проектах. Для підтвердження цих цілей документ містить цитати з Біблії та Корану.

Відео дня

"Ми домовилися не євангелізувати один одного, - сказав ТЮРК. - Зрозуміло, ми будемо свідчити один одному про свою віру, але з любов`ю, як ближнього, а не з метою переманити у свою віру".

УОРРЕН стверджує, що головна мета проекту "Цар світу" - боротьба зі стереотипом, що іслам - ворог християнства, схильний до насильства й екстремізму.

Пастор Рік учить, що до мусульман слід ставитися з любов`ю й повагою.

Іnform-relig.ru