У справі про розслідування катастрофи лайнера Costa Concordia з`явилися нові подробиці. Двоє жінок - колишніх членів екіпажу - розповіли, що корабель був осередком "сексуальної розпусти" та "наркотичним раєм". Як розповіли жінки на допиті в італійській прокуратурі, вся команда, в тому числі і керівництво, регулярно вживала алкоголь, офіцери нюхали кокаїн, а на борту з відома капітана Фраческо Скеттіно постійно перебували повії.

Однак з цих жінок, медсестра на ім`я Валентина, розповіла, що вона працювала з капітаном Скеттіно на іншому судні компанії Costa Cruises, але пішла звідти, бо зіткнулася з "корупцією, наркотиками і проституцією". За її словами, вона працювала на трьох судах Costa Cruises, кожне з яких "було гірше за попереднє". Інша жінка, на ім`я Марія, розповіла прокурорам в Гроссето: "Я працювала на Costa Concordia в 2010 році протягом двох місяців. Дуже часто співробітники та інші члени екіпажу були п`яними".

Вона стверджує, що під дією алкоголю і наркотиків члени екіпажу чіплялися до своїх колег-жінок. Компанія Costa Cruises не реагувати на конкретні звинувачення, але заявила, що на всіх її суднах дотримуються "суворих правил" і членів екіпажу регулярно перевіряють на вживання наркотиків. Щоправда, визнали у компанії, екіпажу дозволено вживати алкоголь, але в невеликих кількостях і лише у вільний від зміни час. Перше попереднє слухання у справі Costa Concordia пройде 3 березня в Гроссето.

Відео дня

Нагадаємо, лайнер з понад 4000 людей на борту наскочив на риф і почав тонути біля берегів італійського острова Джильо у ніч на 14 січня. В результаті катастрофи загинули 25 людей, ще семеро вважаються зниклими безвісти – найімовірніше, вони також мертві. Екіпаж спочатку довго приховував від пасажирів факт аварії. А потім капітан разом з найближчими помічниками, всупереч усім морським законам, залишив корабель ще до евакуації всіх пасажирів. На думку експертів, саме затримка з евакуацією призвела до людських жертв.

ТСН