Палата представників штату Вашинґтон (США) прийняла законопроект, що дозволяє реєстрацію «шлюбів» між одностатевими парами. Схвалення закону висловили 55 членів палати, проти проголосували 43. Раніше цей законопроект уже був схвалений сенатом.

Серед прихильників нового закону в Палаті представників штату Вашинґтон виявилися, в основному, демократи. Проти голосували члени Республіканської партії. На цьому тижні планується підписання документа губернатором штату Крістін Грегуар. Очікується, що ратифікація відбудеться 14 лютого.

У даний час одностатеві «шлюби» частково визнані в окрузі Колумбія, де мають юридичну силу зареєстровані в інших місцях такі гомосексуальні "союзи". Вашинґтон стане вже 7-м штатом, що "леґалізував" реєстрацію гомосексуальних «шлюбів» у США. Раніше "союзи" між одностатевими парами "узаконили" Массачусетс, Коннектикут, Айова, Нью-Гемпшир, Вермонт і Нью-Йорк. Не так давно апеляційний суд Сан-Франциско визнав "неконституційною" заборону на реєстрацію одностатевих «шлюбів» у Каліфорнії.

Відео дня

Прихильники традиційного, тобто - біблійно-християнського уявлення про сім`ю заявили, що мають намір оскаржити рішення палати представників штату Вашинґтон у вищих інстанціях.

sedmitza