Дві машини і кам`яний паркан поруч із Хрестовоздвиженським монастирем в Єрусалимі були спаплюжені в понеділок, 6 лютого, вночі. У цій акції вандалізму підозрюють місцеву праворадикальну групу - т. зв. "молодь з пагорбів".
Характерні для акцій цієї екстремістської групи написи на івриті "Таг Мехір" ("Розплата" або "Цінник") були виявлені у вівторок, 7 лютого, вранці. Крім того, там були графіті, що ображають Ісуса, слова "Мігроні", "Смерть християнам" і зірки Давида.
"Я - священик, я прощаю", - сказав член монастирського братства о. Клаудіо. Спаплюжений монастир знаходиться у веденні Грецької Православної Церкви. За переказами, він був побудований на тому самому місці, де колись росло дерево, з якого був зроблений хрест для розп`яття Ісуса Христа.
За словами прес-секретаря поліції Ізраїлю Міккі Розенфельда, слова "Розплата" були написані вандалами під час вельми нетипової атаки на християнські святині в Єрусалимі. Є підозра, що це може бути навмисна провокаційна акція (у т. ч. арабська), спрямована проти згаданої радикальної ізраїльської групи. Він додав, що поліція почала розслідування інциденту.
Кіріос