У Сомалі жінка, що перейшла з ісламу в християнство, була піддана публічному побиттю батогами, повідомляє «CompassDirectNews».
Софія Осман, 28-річна християнка з м. Джанааль, була взята під варту бойовиками ісламістського руху Джамаат Аш-Шабааб в листопаді минулого року. Її звинуватили в прийнятті «іноземної релігії». Після визнання шаріатським судом провини жінки, вона була покарана 40 ударами батогом за присутності великої кількості народу.
Близькі С.Осман побоюються, що вона могла піддатися під час ув’язнення іншим формам приниження і насильства. Після бичування, за їх свідченням, піддана покаранню жінка «втратила свідомість і перебувала в дуже поганому стані», родичі та близькі побоювалися, що вона може померти. Однак незабаром вона прийшла до тями і за підтримки членів сім`ї змогла піти додому.
С.Осман стала християнкою 4 роки тому і є членом однієї з підпільних християнських церков у м. Джанааль, розташованій в південному регіоні країни, контрольованій Джамаат Аш-Шабааб.
Після публічного покарання жінка кілька днів перебувала в дуже тяжкому фізичному і психічному стані, і ні з ким не спілкувалася. Після одужання вона поїхала зі свого рідного міста.
Седмица.Ru