Теракти в нігерійському Кано забрали життя, щонайменше, 215 чоловік. Про це повідомила сьогодні газета "Лідершіп".

Чотиримільйонний Кано - друге за величиною місто Нігерії і неофіційна столиця мусульманської півночі - був буквально завалений тілами загиблих в результаті серії вибухів і запеклих перестрілок. Комендантська година, оголошена напередодні в мегаполісі, сьогодні скорочена з 24 годин до 11 годин. Представники міністерства інформації і комунікацій Нігерії відзначають, що "мешканці можуть спокійно займатися своїми справами, нічого не боячись". Тим не менш, озброєні співробітники сил безпеки патрулюють вулиці міста.

Згідно з інформацією місцевих властей, в минулу п`ятницю терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій поряд з будівлею регіонального поліцейського управління, вибухи також пролунали біля офісу місцевої імміграційної служби і ряду поліцейських дільниць. У загальній кількості їх було близько двадцяти.

Відео дня

Відповідальність за криваві теракти взяла на себе мусульманське екстремістське угруповання "Боко харам" / "Західна освіта - гріх" в перекладі з мови хауса /, члени якої добиваються введення норм шаріату на півночі Нігерії. Для досягнення своїх цілей "Боко харам" заявила про готовність проводити масові теракти.

ИТАР-ТАСС