Католицкий священик-капелан, який служив на злощасному круїзному лайнері "Costa Concordia", вжив термінових заходів, щоб захистити від осквернення Святі Дари, які перебували в каюті-каплиці, коли судно наскочило на рифи поблизу острова Джилья біля берегів Тоскани. Про це повідомляє CWN з посиланням на Catholic Herald.
Священик Рафаелі Маллена (Rafaеli Mallena) екстрено спожив Причастя, як тільки на потопаючому судні була оголошена тривога. Він також встиг сховати в сейф своєї каюти цінні особисті речі членів екіпажу, де як вважає клірик, вони все ще доступні для рятувальників, що працюють на кораблі.
Рафаелі Маллена повідомляє, що, хоча деякі члени команди, можливо, втекли з корабля і не виконали свої обов`язки, пов`язані з евакуацією пасажирів з тонучого судна, він готовий засвідчити, що інші члени екіпажу виявили неабияку сміливість і самовідданість, допомагаючи пасажирам покинути лайнер і вибратися на берег.
Сам священик залишався на потопаючому кораблі, щоб допомагати евакуювати пасажирів, поки члени рятувальної команди не посадили його в рятувальний човен.