За словами представників Коптської Церкви в період з січня по листопад 2011 р. близько 100 тис. коптів покинули Єгипет, рятуючись від насильства. Більше ніж 100 християн було вбито під час терактів і безладів, зруйновано храми і власність, яка їм належала.

 

«Надії, які ми покладали, в першу чергу, на єгипетську армію, не виправдалися, - заявив коптський диякон Йоанн Саман під час зустрічі, організованої кардиналом Крістофом Шенборном на знак підтримки переслідуваних на Близькому Сході християн і в пам`ять про православного митрополита Віденського Михаїла (Стаікосе). - Оптимізм, що виник після революцій «арабської весни», коли багато хто сподівався на покращення ситуації релігійних меншин у країні, пройшов з перемогою ісламістів на нещодавніх виборах ».

Відео дня

 

Згідно з доповіддю міжнародної організації «Open Doors», присвяченій переслідуванням християн у світі, християн в Єгипті «вважають громадянами 2-го сорту». Країна займає 15 місце в «індексі переслідувань» «Open Doors», який щорічно представляє список з 50 країн світу, в яких християни зазнають найбільших переслідувань за віру. Свобода віросповідання закріплена в конституції Єгипту. Однак, згідно 2 ст. конституції, шаріат є основою всіх законів.

www.sedmitza.ru