Бездомний із Відня Херманн Шляйхерт повернув господареві конверт із 7000 євро, який він знайшов на вулиці, пише видання Kurier.

Як пише видання, 48-річний Шляйхерт побачив конверт, який лежав на тротуарі, із купюрами по 500 євро увечері 26 грудня, наступного дня після католицького Різдва. У цей момент у кишені в нього було лише 80 євроцентів і порожня пачка від цигарок.

Шляйхерт відніс знахідку знайомій соціальній працівниці, яка передала її поліції. "Я ні секунди не роздумував, - зізнався бездомний, відповідаючи на питання, чи не було у нього думки забрати гроші собі. - Це була б крадіжка!"

Відео дня

Шляйхерт мешкає у притулку і проходить курс лікування від алкоголізму. Кілька років тому він відсидів тюремний термін. Як відзначає Kurier, знайдені гроші були б йому дуже до речі, оскільки стартовий капітал для придбання соціального житла становить 1500 євро.

Тим часом поліція Відня передала конверт із грошима законному господареві. Відомостей про те, що він якимось чином віддячив Шляйхерту за знахідку, до теперішнього часу не надходило.

Нагадаємо, що Джиованні Валентин, італійський бездомний із містечка Болзано, загинув напередодні католицького різдва у полум`ї вогнища, біля якого грівся. Через кілька днів стало відомо, що свого часу він відмовився від 250 тисяч євро та нерухомості, які йому залишила у спадок його мати. Він стверджував, що лише на вулиці почуває себе вільним.
Lenta.ru