Сьогодні в світі налічується приблизно 27 мільйонів рабів, три чверті з них - жінки.
На знак протесту проти рабства і насильства, 46 жінок з різних країн світу здійснять цього тижня сходження на гору Кіліманджаро в Кенії з метою привернути увагу до загальної несправедливості щодо жінок і дітей, повідомляє CNL-NEWS з посиланням на Charisma News.
Захід під назвою «Сходження Свободи» проводиться з ініціативи служіння Operation Mobilization, щоб привернути увагу громадськості та зібрати кошти для боротьби з рабством, експлуатацією та торгівлею людьми. Альпіністки сподіваються створити всесвітній рух. На зібрані кошти вони сподіваються вплинути на життя 10 тисяч жінок і дітей в усьому світі, забезпечивши реабілітацію через навчання, малий бізнес і наука.
«Ми всі можемо змінити життя однієї жінки або дитини за один раз! Ми можемо побачити їх свободу!» - сказала Кеті Андерсон, лідер команди.
Андерсон вчила африканців агрономії в Малаві, коли вона отримала видіння зібрати невелику групу друзів і разом здійснити сходження на Кіліманджаро, змінивши ситуацію. Усього через кілька місяців зібралася група у складі 46 жінок з усього світу у віці від 18 до 73 років. Жодна з 46 жінок не є професійною альпіністкою, деякі з них були жертвами работоргівлі.
Андерсон також сказала: «Свобода для однієї жінки не тільки змінить її майбутнє, але і всі наступні покоління! Ми знаємо, що одним сходженням ми не вирішимо всіх проблем, пов`язаних з рабством і торгівлею людьми. І все ж ми можемо дати надію на звільнення жінкам і дітям, які зараз її не мають ».
Кіліманджаро - це найвища одиночна гора в світі. Її висота, низька температура та сильні вітри роблять сходження важким і небезпечним.
Найвищий пік Кіліманджаро називається Ухуру. Мовою суахілі це означає «свобода».
Крім учасників сходження на базі гори Кіліманджаро перебуватиме молитовна команда. Вони будуть молитися не тільки за безпеку і захист жінок-альпіністок, але також за різні проекти, які проводить у світі служіння Operation Mobilization для вразливих жінок і дітей.
Новини християнського світу