Латиноамериканська філія телекомпанії Fox принесла свої вибачення єврейській спільноті за опитування, в якому глядачам пропонувалося відповісти, чи відповідальні євреї за смерть Ісуса Христа.
Опитування було опубліковано у Facebook на сторінці телеканалу National Geographic, що належить компанії Fox, і був зроблений для реклами різдвяної документальної передачі. В опитуванні глядачам телеканалу пропонувалося вибрати, хто, на їхню думку, відповідальний за смерть Ісуса Христа: Понтій Пилат, юдейські первосвященики або єврейський народ.
Центр Симона Візенталя в Буенос-Айресі, який займається історією Голокосту і антисемітизму, назвав це опитування відсиланням до тієї ж пропаганди, яка "призвела до переслідування і винищення євреїв протягом двох тисячоліть". У центрі також нагадали про рішення, прийняте Другим Ватиканським собором у 1965 році. Згідно з ним, католицька церква зняла з євреїв всю відповідальність за смерть Христа.
За словами представниці телекомпанії Fox Гуадалупе Лусеро, опитування було негайно видалено з сайту, а керівництво латиноамериканської компанії вжило всіх заходів, щоб уникнути повторення інциденту.
Lenta.ru