У РПЦ засуджують акти насильства щодо християн в Нігерії і закликають світове співтовариство до створення дієвого механізму захисту переслідуваних за християнську віру.
25 грудня, в день свята Різдва Христового, в Нігерії було висаджено в повітря 6 храмів. Повідомляється про десятки загиблих, але якщо тільки одна столична католицька церква вміщає більш як тисячу осіб, то реально жертв, очевидно, набагато більше, зазначає ІТАР-ТАСС. Відповідальність за теракти взяли на себе ісламісти з "Боко харам".
"Ми глибоко вражені цими новими жертвами серед нігерійських християн і молимося про те, щоб Господь упокоїв душі убієнних, підтримав їх близьких, повернув мир в змучену країну", - сказав в інтерв`ю ІТАР-ТАРС заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату (ВЗЦЗ МП ) протоієрей Микола Балашов.
"Світле, мирне свято Різдва Христового божевільні фанатики обрали для своїх страшних злодіянь. І це відбувається далеко не вперше", - нагадують в РПЦ. У Нігерії "сотні християн були знищені, за повідомленнями, минулого літа, крім того, у вересні було вбито близько 100 християн тільки в одному нігерійському штаті", - зазначив священик.
У листопаді Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у зв`язку з новими масовими жертвами направив президенту Нігерії Гудлак Джонатану, християнину за віросповіданням, заклик "зробити все можливе, щоб зупинити хвилю насильства стосовно християнського населення". Увага до ситуації в Нігерії була прикута у виступі голови ВЗЦЗ МП митрополита Іларіона на міжнародній конференції "Свобода віросповідання: проблема дискримінації і переслідування християн", що відбулася в Москві в листопаді цього року.
Maranatha.