Новозеландська Церква святого Матвія в Окленді випустила різдвяний рекламний постер, на якому Діва Марія зображена з тестом на вагітність. Про це повідомляється на сайті церкви.

На постері майбутня мати Ісуса Христа тримає в одній руці позитивний тест на вагітність, а другою у здивуванні прикриває рот. Як повідомляється в заяві церкви, рекламна кампанія була запущена, щоб уникнути "сентиментальності і банальностей", і спровокувати людей на роздуми і обговорення. У тексті говориться, що цією рекламною кампанією церква хотіла показати реальність подій: "Різдво реально. Воно про справжню вагітность, про справжню матір та справжню дитину. Воно про хвилювання, мужність і надію".

У заяві також пояснюється, що багато жінок проходили через те саме, що і Діва Марія: "Марія не була одружена, вона була молода і бідна. Вагітність повинна була змінити все її життя. Звичайно, вона була не першою і не останньою жінкою, яка опинилася в подібній ситуації".

Відео дня

На сайті церкви користувачі сильно розходяться в своїх оцінках рекламної кампанії: одні пишуть, що реклама блюзнірська і переходить межу, інші пояснюють, що треба вчитися сприймати такі речі з гумором.

Постер був не тільки опублікований на сайті, але і виставлений перед самою церквою до Різдва.

У 2009 році Церква святого Матвія в Окленді вже зробила одну провокаційну різдвяну рекламу. На постері були зображені Діва Марія і святий Йосип, що лежать в ліжку під слоганом: "Бідний Йосип, непросто бути наступним після бога".

lenta.ru