37 членів палати представників Конгресу США підписали звернення до Президента США Барака ОБАМИ, закликаючи його підняти питання про захист прав християн на території Іраку під час його зустрічі з іракським прем’єр-міністром Нурі аль-МАЛІКІ. Про це повідомляє арабський християнський портал Ankawa.

Республіканець Френк ВОЛЬФ, виступив від імені своїх колег, сказавши, що «Іракський уряд повинен знати, що захист та збереження цих громад буде одним із ключових моментів, які визначатимуть подальші стосунки двох держав».

Конгресмени також пригадали президенту, що за результатами розслідування було зафіксовано, що більшість актів насильства в Іраку спрямовані проти християнського населення, та що у всіх зафіксованих випадках не було проведено належного розслідування, а винні не були покарані.

Відео дня

Депутати просять ОБАМУ, щоб під час розмов з іракським високопосадовцем він вимагав запевнень, що в найближчий час життя іракських християн стане безпечним. Конгресмени закликають іракське керівництво забезпечити всі права і свободи для християн Іраку, спадкоємців древньої традиції і забезпечити це на найвищому державному рівні.

На сьогодні в Іраку проживають християни двох древніх християнських традицій: ассирійської (халдейської) та сирійської. Вірні належать до Сирійської Православної Церкви (орієнтальної) та Сирійської Католицької Церкви, Халдейської Католицької Церкви та Ассирійської Церкви Сходу.

РІСУ