В італійському місті Портічі буде встановлена ​​різдвяна ялинка, прикрашена пластиковими п`явками.

Штучні черв`яки стануть заміною традиційним гірляндам і ялинковим іграшкам. Ініціатива з монтажу незвично прикрашеної ялинки належить священнослужителю Джорджіо Пізано.

За словами священика, п`явки на святковому дереві символізуватимуть лихварів, які, як вважає Пізано, позбавили багатьох італійців радості від наступаючих зимових свят. Священнослужитель особливо обурений тим фактом, що ті, хто дає гроші в борг під великий відсоток, не бажають йти на поступки клієнтам навіть в період економічного спаду.

Відео дня

При цьому Пізано не має наміру обмежуватися установкою ялинки з п`явками, і збирається анонсувати її появу спеціальною рекламною кампанією. Так, у найближчі дні по всьому Портічі будуть розвішані плакати з карикатурним зображенням різдвяної ялинки і п`явок і закликом до городян звернутися до центру допомоги постраждалим від лихварства.

"Зроби собі подарунок до Різдва. Звільнися від кровопивців, які відібрали в тебе свято. Звернися до центру по боротьбі з лихварством", - проголошує напис на плакатах. Всім, хто звернувся до організації, допоможуть отримати міні-кредити до свята.

Як влада міста відреагувала на ініціативу Джорджіо Пізано з установки ялинки з п`явками, не уточнюється.

ТСН