Церкви, будинки, банк і поліцейський штаб в невеликому північно-східному нігерійському місті Джейд були підпалені в нічний час бомбовими ударами і артилерійським вогнем, які були застосовані радикальним угрупованням ісламістів 27 листопада, повідомляє агентство «Reuters» з посиланням на нігерійську поліцію.
«Boko Haram» - угруповання ісламських радикалів, назва якого перекладається з місцевої мови хауса як «Заборона західної освіти», взяла на себе відповідальність за десятки нападів із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових пристроїв, які мали місце цього року.
Четверо поліцейських були вбиті, 20 поранені, 8 церков і 20 ринкових будівель, а також муніципальний секретаріат Джейдама повністю зруйновані, повідомили поліцейські за наслідками нападу ісламістів на мирних жителів міста.
Джейд - невелике місто в штаті Йобe, який знаходиться поблизу кордону Нігерії і Нігера, проте, тут знаходиться будинок губернатора штату.
«Boko Haram» на виправдання своїх нападів часто заявляють, що їхні дії спрямовані проти політичних діячів, які корумповані. Бойовики звинувачують їх у тому, що вони зробили північно-східну область Нігерії бідним регіоном.
Напади ісламістів відбуваються, головним чином, навколо міста Майдугурі, столиці штату Борно, який межує зі штатом Йобе і сусідніми країнами - Нігером, Камеруном і Чадом.
Однак джерела в органах безпеки Нігерії говорять про те, що географія терактів, що влаштовуються бойовиками «Boko Haram» останнім часом неухильно розширюється. «Boko Haram» також взяла на себе відповідальність за напад в Даматуру-столиці штату Йобе, який стався на початку цього місяця. У ході цього теракту, принаймні, 65 чоловік були вбиті. Раніше бойовики скоїли два підриви бомб в Абуджі, останній теракт був учинений в серпні. Тоді в ході атаки смертника на будівлю ООН було вбито 26 людей.
Седмиця